Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

4 Jún 2024 2025 Kawasaki KX250: Buď ďalší

Už 50 rokov sú motokrosové motorky Kawasaki KX vyrábané tak, aby dominovali na pretekárskej dráhe a tlačili pretekárov na najvyšší stupienok pódia.
Ďalším krokom v tomto pokroku je nový model 2025 KX250, ktorý dostáva vylepšenia v mnohých kľúčových oblastiach pre lepší výkon na pretekárskej dráhe a na debut v továrenskom šampionáte KRT MX2 v nadchádzajúcej sezóne.
 
Pokiaľ ide o radikálne aktualizovanú špecifikáciu, pocit výkonu motora pri nízkych rýchlostiach a ovládanie plynu pri výjazde zo zákrut sa pre rok 2025 zlepšili v dôsledku symetricky zladeného nasávania a výfuku a optimalizovaného nasávania.
 
Model KX250 (a cross country KX250X), ktorý je už známy ako svižný a dobre ovládateľný stroj, je teraz ešte agilnejší vďaka aktualizáciám rámu a odpruženia, z ktorých mnohé sú podobné tým, ktoré má starší súrodenec modelu KX250, vlajková loď KX450, od roku 2024. Tieto aktualizácie – v kombinácii s novými funkciami, ako sú gripy ODI Lock-On a hladšia nová karoséria – umožňujú jazdcovi pohybovať sa na motocykli jednoduchšie a sú predurčené na rýchlejšie časy na kolo.
 
Pretekárov potešia nové technické funkcie, vrátane režimov výkonu a ovládania trakcie Kawasaki, ktoré sa dajú ľahko voliť z novej spínacej skrinky umiestnenej na ľavých riadidlách. Konektivita smartfónu navyše umožňuje jazdcom pripojiť sa k svojmu stroju a upraviť mapovanie motora priamo z ich smartfónov pomocou jedinečnej aplikácie Kawasaki Rideology App vyladenej špeciálne pre KX.
 
Samozrejme, „pútavačom pozornosti“ je nová konfigurácia motora. Ovládanie ventilu "prstom" zostáva, rovnako ako nasávanie v štýle downdraft a dvojité vstrekovače, ale tieto sú teraz spojené s novým dizajnom piestu plus prepracované usporiadanie nasávania a výfuku (s tlmičom posunutým viac dopredu pre lepšiu centralizáciu hmoty) a jednohriadeľový primárny vyvažovač pre všestranne pevnejší balík s vylepšenou kontrolou a väčším záťahom v nízkych až stredných rozsahoch.
 
Symetricky zarovnané nasávanie a výfuk poskytujú silný prebeh a plynulé charakteristiky krútiaceho momentu pri nízkych otáčkach. Prepracované nasávanie ponúka oveľa rovnejšiu cestu pre zmes vzduchu a paliva do valca, zatiaľ čo centrálne umiestnený výfukový otvor je zaradený so saním pre vysokú účinnosť prúdenia vzduchu; obe prispievajú k zvýšeniu výkonu. Optimalizované nasávanie tiež prispieva k výkonu pri nízkych otáčkach, zatiaľ čo jednohriadeľový primárny vyvažovač motora prispieva k hladšiemu dodávaniu výkonu a zníženiu vibrácií.
 
K dispozícii je dokonca úplne prepracovaná vzduchová komora, ktorá maximalizuje potenciál duálnych vstrekovačov KX250 a zodpovedá novému nasávaniu. Okrem výrazne zvýšeného krútiaceho momentu v nízkych otáčkach a hladšieho dodávania výkonu je odozva plynu lineárnejšia.
 
Pokiaľ ide o radenie prevodových stupňov, hydraulická spojka ponúka priamočiarejší pocit a ľahší chod páky plus menšiu vôľu, pretože spojka sa pri intenzívnom používaní zahrieva. Jednohriadeľový primárny vyvažovač motora prispieva k hladkému prenosu výkonu a zníženiu vibrácií, čo zlepšuje ovládanie plynu, najmä pri výjazde zo zákrut s pomalšou rýchlosťou.
 
Pokiaľ ide o podvozok, nový rám modelu KX250 je založený na ráme modelu KX450 z roku 2024 a aktualizácie pre rok 2025, aby vyhovovali novému usporiadaniu nasávania a výfuku, pomáhajú zlepšiť ovládateľnosť. Hladká karoséria je navrhnutá tak, aby uľahčila pohyb a ovládanie jazdca, plus jemne vyladené odpruženie a komponenty bŕzd ďalej prispievajú k ľahkému a agilnému ovládaniu modelu KX250 vďaka jeho optimalizovanému vyváženiu tuhosti.
 
Vysokovýkonná obrátená vinutá pružinová vidlica Showa ø48 mm a zadné odpruženie New Uni Trak ponúkajú výkon odpruženia pripraveného na preteky, zatiaľ čo možnosť Ergo-fit štyroch polôh riadidiel a dvoch polôh stupačiek umožňuje jazdcom prispôsobiť si jazdnú pozíciu tak, aby vyhovovala veľkosti tela a ergonómii. preferencie.
 
Cross-country KX250X ťaží z rovnakého množstva aktualizácií pre sezónu 2025. Okrem toho, prispôsobenie podvozku špecifické pre cross-country, prispôsobené 21”/18” kolesám s pneumatikami enduro typu a pohodlné štandardné prvky, ako je bočný stojan, robia nový KX250X ešte atraktívnejším pre pretekárov v cross-country.
 
Motocross alebo cross-country, Kawasaki sa ako vždy zameriava na vytvorenie a poskytovanie čo najpriateľskejšieho, pre jazdca víťazného balíka. Bola to ťažká výzva urobiť to najlepšie lepšie, ale sme si istí, že model 2025 KX250 posúva triedu na ďalšiu úroveň a umožňuje ctižiadostivým jazdcom a jazdcom, ktorým slúžil čas, jedinečnú schopnosť naplniť ich ambíciu „byť ďalší“.
 
Farba modelového roku KX250 / KX250X 2025: Lime Green