Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

1 Október 2024 2025 Ninja 1100SX a Ninja 1100SX SE

V horúcich stopách nedávno predstaveného modelu Versys 1100, Kawasaki pre rok predstavilo nový model Ninja 1100 SX ktorý je pripravený zdolávať hraničné priechody rovnako dobre ako preplnené mestské ulice.

Najviditeľnejšou novinkou pre rok 2025 je zvýšenie objemu stále populárnej litrovej triedy Ninja SX z 1043 cm3 na 1099 cm3. Model Ninja 1100SX toho však ponúka oveľa viac, a to množstvo aktualizácií a vylepšení, ktoré mu umožnia udržať si popredné miesto v skupine cestovných superšportov.

Vďaka zvýšenému krútiacemu momentu v celom rozsahu otáčok sa znižuje potreba preraďovania - o to viac, keď zmeny prevodových pomerov znamenajú nové dlhšie 5. a 6. prevodové stupne. Podobne ako jeho predchodcovia SX, aj najnovší model dokonale spája svoje turistické a športové vlastnosti, čo sa ukazuje aj pri rýchloradení, ktoré teraz funguje už pri 1500 otáčkach za minútu a umožňuje tak plynulé zmeny pri nižších otáčkach motora.

Pohodlie jazdca a spolujazdca je hlavným mottom modelu SX, preto neprekvapí štandardný port USB-C na riadidlách spolu s elektronickým tempomatom, režimami výkonu, riadením zatáčania, trakčnou kontrolou K-TRC a inteligentným protiblokovacím systémom bŕzd. K tomu pridajte vylepšený zadný kotúč pre ešte lepší brzdný výkon. Pozitívnou správou je, že vzhľadom na vyšší objem a krútiaci moment ponúka Ninja 1100SX 2025 ešte efektívnejšiu spotrebu paliva. Dokonca aj pneumatiky boli posunuté na novú úroveň vďaka osadeniu najnovších pneumatík Bridgestone Battlax S23 do štandardnej výbavy.

Novinkou je, že Ninja 1100SX má teraz prvýkrát súrodenca v podobe variantu SE.  Model SE sa môže pochváliť prednými brzdovými strmeňmi Brembo M4.32, hlavným valcom a brzdovými kotúčmi plus pancierovými brzdovými hadicami. Novinkou je tiež zadný tlmič Öhlins S46 s možnosť nastavenia predpätia na diaľku. A celkové pohodlie jazdca nakoniec doplňajú seriovo dodávane vyhrievané rukoväťe.

Spoločnou črtou oboch strojov je možnosť pripojenia k aktualizovanej verzii jedinečnej aplikácie Rideology od spoločnosti Kawasaki, ktorá jazdcom umožňuje nastavovať jednotlivé aspekty motocykla, zhromažďovať informácie o stroji prostredníctvom smartfónu a tiež zobrazovať prejdené trasy na obrazovke telefónu.Navyše - pre rok 2025 - je aplikácia Rideology teraz pripravená na hlasové povely a prináša novú generáciu interaktivity motocykla a jazdca.

Nový model Ninja 1100SX je pripravený plniť športové alebo turistické úlohy, od výškovo nastaviteľného plexi štítu až po celý rad farebne zladeného batožinového systému, ako aj množstvo verzií, ktoré si môžete objednať priamo u ktoréhokoľvek autorizovaného predajcu cestných motocyklov Kawasaki. Spolu s rozširujúcou sa ponukou príslušenstva predstavuje Ninja 1100SX významnú etapu vo vývoji koncepcie športovo-turistických motocyklov Kawasaki.

Model 2025 Ninja 1100SX je k dispozícii v týchto farbách*

Ninja 1100SX:
Metallic Carbon Gray / Metallic Diablo Black
 
Ninja 1100SX SE:
Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black
Metallic Matte Graphene Steel Gray / Metallic Diablo Black

* Informácie o modeloch, farbách a dostupnosti jednotlivých verzií na vašom území si overte u svojho najbližšieho predajcu Kawasaki.