Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

26 September 2024 Kawasaki vstupuje do roku 2025 s novým Versysom 1100

Od svojho uvedenia na trh v roku 2012 sa Versys litrovej triedy rok čo rok vyvíjal a získaval si uznanie za svoju všestrannosť na všetkých cestách, celodenný jazdný komfort a priateľský prístup k jazdcovi - je to skutočný motocyklový stroj, ktorý sa hodí k svojmu sloganu Cieľ: Všade. 
V roku 2025 sa tento starostlivo premyslený vývoj posunie o ďalší krok a medzi hlavné zmeny „pod povrchom“ patrí zvýšenie objemu valcov a tiež zvýšenie maximálneho výkonu. Radový štvorválec vyvinutý spoločnosťou Kawasaki špeciálne pre akékoľvek cestné výjazdy od perfektne upravených diaľnic až po zle udržiavané vidiecke cesty dostal  pre sezónu 2025 vďaka o 3 mm dlhšiemu zdvihu väčší zdvihový objem z 1 043 cm3 na 1 099 cm3. To spolu s ďalšími jemnými úpravami prináša zvýšenie maximálneho výkonu zo 120 k na 135 k.

Okrem toho zvýšený krútiaci moment v stredných a vysokých otáčkach ešte viac spríjemňuje už aj tak skvelý zážitok z jazdy.  Nové modely (Standard, S a SE a ich jednotlivé výbavy*) dostali aj niekoľko vylepšení zameraných na zlepšenie cestovného potenciálu.

Aktualizovaný Kawasaki Quick Shifter (KQS) teraz funguje od nižšieho minimálneho bodu radenia 1500 otáčok za minútu, zatiaľ čo nové vyššie prevodové pomery zvyšujú cestovný komfort v spolupráci s elektronickým tempomatom. Pokiaľ ide o zmeny motora, vybrané novinky zahŕňajú stredové nasávacie kanály, ktoré sú teraz o 45 mm dlhšie ako vonkajšie nasávacie kanály, čo prispieva k lepšiemu krútiacemu momentu v rozmedzí od 4 000 do 7 000 otáčok.

Sacie otvory boli optimalizované pre zmenu škrtiacej klapky a teraz sú užšie vzhľadom na zvýšený zdvihový objem motocykla.  Výsledná vyššia rýchlosť prúdenia nasávaného vzduchu v nízkom a strednom rozsahu otáčok prospieva krútiacemu momentu v nízkom a strednom rozsahu. Okrem toho nové nastavenia riadiacej jednotky optimalizované pre vyšší zdvihový objem motora zmenili charakteristiku otvárania škrtiacej klapky v celom rozsahu otáčok, zatiaľ čo profily vačiek s nižším zdvihom ventilov tiež prispievajú k zvýšeniu krútiaceho momentu v nízkom a strednom rozsahu otáčok.

K lepším jazdným vlastnostiam prispieva aj ťažšia hmotnosť zotrvačníka a sekundárny vyvažovač znižuje nadmerné vibrácie, zatiaľ čo veľké spojovacie potrubia spájajú výfukové potrubia 1-4 a 2-3, čo prispieva k lepšiemu výkonu pri všetkých otáčkach. A aby bolo všetko pod kontrolou, v roku 2025 bol pridaný chladič oleja, ktorý zlepšuje chladiaci výkon. Prepracované je aj brzdenie, pričom zadný kotúč sa zväčšil z ø250 mm > ø260 mm.

Port USB-C je súčasťou štandardnej výbavy a pokiaľ ide o elektronické pomôcky pre jazdca, majiteľ Versysu 1100 bude mať k dispozícii množstvo asistentov vrátane trakčnej kontroly KTRC, náklonový manažment, voľby režimu výkonu a jazdného režimu a - pre majiteľov modelu SE - elektronicky tlmeného pruženia Showa. Vďaka jedinečnej aplikácii Rideology pre smartfóny Kawasaki (ktorá je teraz pripravená na hlasové povely) získate ideálnu platformu na objavovanie sveta. Versys 1100 - Cieľ: Všade.


Model Versys 2025 je k dispozícii v týchto farbách**

Versys 1100:
Metallic Matte Graphene Steel Gray / Metallic Diablo Black
 
Versys 1100 S 
Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black
Pearl Robotic White / Metallic Diablo Black

Versys 1100 SE
Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black
Pearl Robotic White / Metallic Diablo Black

* Informácie o modeloch, farbách a dostupnosti modelu Edition na vašom území si overte u svojho predajcu Kawasaki.