Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

22 August 2024 Mathis Valin sa pripája ku Kawasaki Racing Teamu

Aktuálny líder európskeho šampionátu 250 v motokrose Mathis Valin sa v budúcej sezóne pripojí k tímu Kawasaki Racing, kde bude súťažiť na majstrovstvách sveta FIM MX2. Francúzsky mladík, ktorý si užíva pôsobivú prvú sezónu na KX250 s Bud Racing Kawasaki, bude viesť továrenské úsilie v tejto triede.
Mathis, ktorý nedávno oslávil osemnáste narodeniny, po úspešnej kariére v triede 125, v ktorej vyhral juniorský svetový šampionát a vlani získal striebornú medailu na európskom šampionáte, začal svoju nováčikovskú sezónu v triede 250 ccm s Bud Racing Kawasaki víťazstvom v kategórii juniorov na slávnom Enduropale du Touquet; odvtedy pridal francúzsky titul Elite a po siedmich kolách vedie európsky šampionát EMX250.
 
Mathis, trénovaný Thierrym Van den Boschom, bývalým majstrom sveta Supermoto, už vyhral dve kolá a päť jázd na rôznych povrchoch, ako je hardpack v Madride, blato Saint Jean d’Angely a hlboký piesok Lommel.
 
Pre jeho oficiálny vstup do majstrovstiev sveta MX2 v budúcej sezóne s továrenským strojom KX250 tím Kawasaki Racing Team uzavrel dohodu s tímom Bud Racing, aby umožnil mladému záujemcovi prijať novú výzvu v tých najlepších podmienkach. Mathis sa na konci sezóny presťahuje do Belgicka, aby začal pracovať s personálom KRT a pripravil svoj prvý pokus vo vysoko konkurencieschopnej triede MX2 GP.
 
Mathis Valin:
„Je to splnený sen! Keby mi niekto na začiatku tohto roka povedal, že sa na konci sezóny pripojím k tímu Kawasaki Racing Team, neveril by som mu. Som šťastný a hrdý, že sa môžem pripojiť k tímu; Myslím si, že moje výsledky mi pomohli získať túto pozíciu a teraz bude cieľom pokračovať v tvrdej práci, aby som naďalej dosahoval dobré výsledky. Je to pre mňa veľká zmena, ale už túto sezónu som opustil svoj rodičovský dom, takže presťahovanie sa do Belgicka, k tímu, kde už je niekoľko Francúzov, bude v poriadku. Keď mi bola ponúknutá táto príležitosť pripojiť sa ku KRT, neváhal som; pôvodne som mal v pláne zostať dva roky s Budom na európskom šampionáte, ale keďže momentálne vediem sériu, je už čas posunúť sa na budúci rok na majstrovstvá sveta MX2 a urobím všetko preto, aby som ukončil aktuálnu sezónu s niekoľkými ďalšími úspechmi.“
 
Shigemi Tanaka (generálny riaditeľ divízie marketingu a predaja, Kawasaki Motors, Ltd):
„V Mathisovi máme skvelý príklad princípu Team Green, ktorý spočíva vo výchove talentov a ich rozvoji v štruktúrovanom a sympatickom prostredí. Mathis je kľúčovou súčasťou tejto vznikajúcej tímovej štruktúry a dúfame, že fanúšikovia Kawasaki a mladí jazdci na celom svete budú sledovať jeho pokrok na novom KX250 s najnovším motorom a podvozkom - s technológiou, ktorá sa s ním identifikuje, zatiaľ čo on demonštruje základné hodnoty našej filozofie Team Green."
 
Antti Pyrhonen (manažér tímu KRT):
„Sme veľmi nadšení z tejto novej príležitosti s Kawasaki vstúpiť do triedy MX2 a určite to bude iná výzva. Budúci rok budeme pracovať s mladým jazdcom; vždy je zaujímavé vzdelávať ich v tréningovej, jazdeckej a závodnej taktike, ako aj vo všetkom ostatnom mimo pretekania; musíme ich podporovať v ich životnej situácii, cestovaní a pod. Sme z toho naozaj nadšení, máme na to skúsenosti a navyše je to veľká pocta, že nám Kawasaki dáva príležitosť vstúpiť do kategórie MX2, pretože týmto spôsobom môžeme budovať ducha Team Green od mladého veku až po prvotriednej triedy MXGP.
 
Mathis na nás urobil dojem; Ak ste sledovali jeho kariéru v posledných rokoch, ukázal neuveriteľnú rýchlosť už v triede 125, bol v tejto triede úspešný a okamžite vyhral preteky v EMX250. Je to mladý jazdec, ale už má víťaznú mentalitu a to otvára ešte väčšie možnosti pokračovať v budúcnosti. A je pekné, že pochádza z rodiny Kawasaki; bolo to veľké úsilie od všetkých a chcem sa poďakovať nielen továrni Kawasaki v Japonsku za túto príležitosť, ale aj Stevovi Guttridgeovi z KME a Stephane Dassému z Bud Racing za ich veľké úsilie v zákulisí, aby to bolo možné."
 
Steve Guttridge (manažér pre plánovanie pretekov, Kawasaki Motors Europe):
"Bud Racing odvádza fantastickú prácu pri výchove mladých pilotov a má slávnu históriu rozvíjania francúzskych talentov až po ich profesionálnu kariéru. Aby sme spojili všetky body a pri prvej príležitosti priviedli Mathisa do KRT, keď zakladáme MX2." Sedadlo v továrenskom tíme je perfektné. Všetci mladí jazdci teraz vidia, že v továrenskom tíme s Kawasaki sa po dosiahnutí svojich cieľov veľmi dobre darí a vedie EMX na bicykli, takže je tu o jednu vec menej, na ktorú si musí zvyknúť, keď prejde do iného tímu."
 
Stephane Dasse (manažér Bud Racing Team):
"Určite je to skvelá príležitosť pre Mathisa presunúť sa do KRT budúcu sezónu, aj keď naším plánom bolo ponechať si ho u nás ďalší rok." Na 250-ku sa adaptoval tak dobre, že okamžite dosiahol špičkové výsledky a Kawasaki mu teraz dá šancu postúpiť do majstrovstiev sveta MX2, takže ho necháme ísť ďalej! Určite je skvelé vidieť, že naša práca s ním sa vypláca, a vidieť, že medzi Budom, KRT a Kawasaki existuje silné prepojenie.“