Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

3 Október 2024 Noví hráči z rodín W a Meguro v rade Kawasaki 2025

Spoločnosť Kawasaki, ktorá reaguje na celosvetový dopyt po štýlových strojoch pre začiatočníkov, predstaví v roku 2025 dva modely v triede ľahkých motocyklov. Oba modely, ktoré sa uchádzajú o pozornosť, patria do veľmi obľúbenej rodiny W a rešpektovaného radu Meguro.

Zatiaľ čo korene slávnej značky W siahajú až k modelu W1 650 z roku 1966 (prvý veľkoobjemový štvortaktný stroj značky Kawasaki), Meguro sa teší ešte dlhšiemu dedičstvu ako jedna z najprestížnejších japonských značiek motocyklov, ktorá v roku 2024 hrdo oslavuje sté výročie svojho založenia - preto má nový model S1 slogan „Centennial beat“.
 
V oboch strojoch je použitý robustný a charakteristický vzduchom chladený jednovalcový motor uložený v rovnakom podvozku, pričom jednotlivé motocykle sa líšia svojím štýlovým spracovaním, pričom model W230 je právom označovaný za „pôvodnú ikonu“, zatiaľ čo model Meguro S1 sa vracia k populárnemu modelu SG s objemom 250 cm3 zo 60. rokov minulého storočia.
 
Motor ponúka lineárny priebeh výkonu a dostatok krútiaceho momentu v celom rozsahu otáčok, najmä pri nízkych a stredných otáčkach. Ponúka komfortné zrýchlenie s príjemným impulzívnym pocitom, ktorý je navyše podporený vyvažovačom uľahčujúcim celkový plynulý priebeh. Dizajnu bola venovaná osobitná pozornosť, aby sa dosiahol klasický vzhľad moderného motora s tvarovanými časťami vrátane veľkých zaoblených rebier na hlave valcov.
 
Pokiaľ ide o podvozok, kompaktné rozmery zabezpečujú hladké a jednoduché ovládanie pre širokú škálu jazdcov.  Štíhla konštrukcia prispieva aj k ľahšiemu dosahu nôh jazdca na zem. Keďže ide o jeden z najľahších modelov v kategórii retrošportov s objemom 250 cm3 a hmotnosťou 143 kg, ovládateľnosť zvyšuje dôveru jazdca, pričom ďalšou výhodou je vynikajúci pomer výkonu a hmotnosti. Vďaka jednej z najnižších výšok sedadla vo svojej triede sú modely W230 a Meguro S1 vhodné pre široké spektrum jazdcov, čím prinášajú bohaté zážitky z modelov W a Meguro širšiemu publiku.
 
Teleskopické vidlice ø37 mm vpredu prispievajú k dobre vyváženej a vyrovnanej ovládateľnosti na ulici, zatiaľ čo vzadu je dvojitý tlmič, ktorý podporuje klasický pocit z jazdy.  Zadné tlmiče ponúkajú aj 5-stupňové nastavenie predpätia. Oceľové blatníky vpredu a vzadu, výfuky v štýle „pea-shooter“ a špicové kolesá podčiarkujú autenticitu, zatiaľ čo oba stroje sa líšia štýlom a povrchovou úpravou. Napríklad palivová nádrž modelu W230 je lakovaná a zdobí ju 3D logo W, zatiaľ čo Meguro má pochrómovanú palivovú nádrž s lakovanými panelmi a primerane tomu aj evokujúce logo Meguro. Dokonca aj vzhľad prístrojových panelov namontovaných na každom stroji a povrchová úprava sedadiel sa líšia, pretože sa dbalo na detaily.
 
Veci môžu byť originálne len raz a Kawasaki je hrdá na to, že môže chrániť a propagovať originalitu a dedičstvo značiek W a Meguro a zároveň prinášať vzrušenie z vlastníctva motocyklov Meguro novej generácii jazdcov. W230 alebo Meguro S1, je to ťažké rozhodnutie, ale v každom prípade si určite užijete autentické dobré časy
 
Farby pre rok 2025*

 
W230:
Metallic Ocean Blue / Ebony

Meguro S1:
Ebony
 
* Informácie o modeloch, farbách a dostupnosti jednotlivých verzií na vašom území si prosím overte u svojho najbližšieho predajcu Kawasaki.