Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

2 Júl 2024 Ohlásené modely 2025 Kawasaki Jet Ski Ultra LX a Ultra LX-S

Ako pri inovátoroch produktov v priemysle vodných skútrov sa vždy netrpezlivo očakáva potvrdenie produktovej rady novej sezóny od Kawasaki. A pre sezónu 2025 japonský výrobca práve predstavil svoj rad modelov LX a LXS v sériách Ultra 160 a Ultra 310 spolu s novým prírastkom pre nadchádzajúcu sezónu.
Zahŕňa šesť plavidiel naprieč radmi LX a LXS, nový prírastok prichádza v podobe Ultra 160LX-S Angler, v stroji vybavenom špeciálne pre potreby rybárskych nadšencov, či už v oblasti morského rybolovu, alebo pri hľadaní sladkovodných rýb.
 
Základy radu Ultra LX sú založené na balíku motorov pre flexibilnú a rodinnú zábavu s motorom s výkonom 310 k (300 k v Európe) pre model Ultra 310, ktorý sa môže pochváliť dvojitými hornými vačkami, vstrekovaním paliva a kompresorom typu Rootes. Výkon pre Ultra 160LX je zásluhou štvortaktného štvorvalca s normálnym nasávaním, ktorý je založený na technológii Kawasaki Ninja s výkonom 160 koní pre americký trh a zdravých 152 koní v európskom prevedení.
 
Modely radu Ultra 160 LX, ktoré sú obľúbené na cestovanie v pohodlí a štýle, boli nedávno vylepšené novými sedadlami a dizajnom priestoru pre nohy, ktorý prispieva k pohodlnejšej ergonómii. Prístrojové vybavenie obsahuje 7” TFT displej, Kawasaki Smart Reverse with Deceleration (KSRD) umožňuje ovládanie ťahu jednou rukou. Špičkový úložný priestor vo svojej triede bol detailne premyslený a zahŕňa úložný priestor s jednoduchým prístupom plus palubu ULTRA, predĺženú zadnú palubu, ponúka vodným fanúšikom širšiu platformu na zábavu a prenášanie vybavenia. Navyše spätná kamera pomáha jazdcom sledovať, čo sa deje za nimi. Na 160LX nastaviteľné sedadlo ERGO-FIT LXury Seat umožňuje jazdcom prispôsobiť si jazdnú pozíciu, zatiaľ čo štvorreproduktorový audio systém Kawasaki JETSOUND 4s PWC im umožňuje pridať soundtrack k ich vodným dobrodružstvám*.
 
Pre sériu Ultra 310 ponúka nedávno pridaný režim Launch Control Mode a výber režimu napájania viac možností pre lepšiu správu. Zmeny v dizajne sedadiel a priestorov pre nohy prispievajú k pohodlnejšej ergonómii, zatiaľ čo vyšší dizajn nárazníka ponúka zvýšenú ochranu proti postriekaniu. Pre jazdca má najmodernejšie prístrojové vybavenie 7” TFT displej, zatiaľ čo Kawasaki Smart Reverse with Deceleration (KSRD) umožňuje ovládanie ťahu jednou rukou. Medzi množstvo štandardného a voliteľného vybavenia patrí množstvo špičkových produktov PWC: Easy-Access Storage, prvý úložný priestor s bočným prístupom; spätná kamera; a nový JETSOUND 4s, prvý štvorreproduktorový audio systém PWC*.
 
Zatiaľ čo LX v rámci radov 160 a 310 ponúka komplexný a napĺňajúci balík, rad LX-S posúva koncept oboch rodín na ďalšiu úroveň sofistikovanosti vrátane akcentačných svetiel, zadnej kamery a paluby ULTRA so vstavaným Multi-Mount Rail pre 310 LX-S a pre 160 LX-S 7” TFT displej, KSRD, tenké sedadlo, Easy-Access Storage, Easy-Access Back Pocket, Easy-Access Cleats, Multi-mount bars, držiaky na poháre, zvýrazňujúce svetlá, cúvacia kamera a paluba ULTRA so vstavanými koľajničkami Multi-Mount Rail*.
 
Čo nám dáva nové plavidlo, ktoré debutuje v Európe v sezóne 2025. vodný skúter Ultra 160LX-S Angler? Vybavenie pre tento nový štýl vodných skútrov zahŕňa 7” Garmin Echomap UHD2, ktorý vyniká v detekcii rýb pomocou špičkového ostrého a čistého sonaru a zároveň ponúka navigáciu zo zaznamenaných trás. Pre očakávaný úlovok je v zadnej časti plavidla umiestnený veľký pevný chladič Orca a obsahuje držiaky na rybárske prúty.
 
Špeciálne navrhnuté sedadlo ponúka komfort pri rybolove a jazde s plochým tvarom sedenia umožňujúcim bočné sedenie aj pre dvoch. Je tiež ľahké pohybovať sa tam a späť a poskytuje ľahký prístup ku chladiacemu boxu alebo náčiniu v zadnej časti. Navrhnuté pre stabilnú jazdu a pohodlie pri rybolove, k dizajnu sú pridané ďalšie plaváky, ktoré možno použiť ako opierky nôh pri rybolove*.
 
Rovnako ako zvyšok radu vodných skútrov Kawasaki 2025, aj model Angler je ponúkaný s komplexným radom originálneho príslušenstva Kawasaki, ktoré majiteľom umožňuje špecifikovať svoj stroj podľa vlastného osobného použitia.
 
Samostatné športovanie alebo turistika a zábava pre vodné športy pre rodinu – a teraz model venovaný vážnemu nadšencovi rybárčenia – Kawasaki pokračuje a inovuje na trhu s osobnými vodnými skútrami.
 
* Špecifikácie pre rok 2025 a dostupné farby na vašom trhu si overte u svojho miestneho distribútora alebo predajcu.