Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

30 September 2024 Víťazstvo EMX a šiesty titul konštruktérov

Posledný septembrový víkend si jazdec Kawasaki zabezpečil prvenstvo v triede EMX250 - európskom šampionáte v motokrose 2024. Spoločnosť Bud Racing Kawasaki sa už dlhé roky špecializuje na EMX a ďalšie off-roadové disciplíny a jazdec Mathis Valin získal korunu vďaka veľkolepému víťaznému víkendu.  Samozrejme, Mathis bude čoskoro ešte známejší, pretože v roku 2025 nastúpi za KRT do svetovej triedy MX2.
Valin dominoval v prvých sobotňajších pretekoch, v ktorých dosiahol pôsobivé víťazstvo a získal titul šampióna EMX250, čím ukázal svoju dominanciu a majstrovstvo na trati. Jeho následné víťazstvo v druhých pretekoch len podčiarklo jeho dominanciu v triede EMX.

Príbeh úspechu bol v tom istom období rozšírený o akcie v paddocku WorldSBK, kde Kawasaki získala titul majstra sveta WorldSSP 300 v kategórii výrobcov... pričom do konca zostáva jedno kolo.

Inigo Iglesias Bravo (Füsport - RT Motorsports by SKM Kawasaki) a Mirko Gennai (MTM Kawasaki) vyhrali po jednom preteku v predposlednom kole šampionátu WorldSSP 300 2024 a tým sa postarali o to, že meno Kawasaki bude opäť vyryté na pohári výrobcov.

Triedy EMX a WorldSSP 300 sú takzvané „ vstupné“ triedy pre MX2 a tiež WorldSSP (kde bude Kawasaki v roku 2025 pretekať s modelom ZX-6R 636 cm3). Získavanie skúseností z hľadiska pretekárskeho umenia a ovládania stroja je jednou z hlavných výhod jazdca, ktorý sa postupne metodicky prepracuje cez jednotlivé triedy, a spoločnosť Kawasaki ho aktívne podporuje.

Steve Guttridge, manažér plánovania pretekov, Kawasaki Motors Europe, povedal: „Spoločnosť Kawasaki je pochopiteľne hrdá na to, že k doterajšiemu úspechu v šampionáte WorldSSP300 pridala v roku 2024 opäť titul výrobcu. Je to už náš šiesty úspech ako značky z ôsmich pokusov, ale skutočnú zásluhu na tom majú naše tímy a ich jazdci, ktorí dosahujú na strojoch Ninja 400 také stabilne dobré výsledky.

Tento šampionát, v ktorom sa v roku 2024 na najvyšší stupienok pódia postavili už štyria jazdci, prináša skutočné vzrušenie a ako súčasť paddocku WorldSBK vytvára skvelý rebríček príležitostí pre ambicióznych jazdcov. Ak k tomu pripočítame skutočnosť, že Kawasaki Bud Racing a Mathis Valin získali európsky titul, vznikne veľmi plodný víkend pre jazdcov a fanúšikov Kawasaki.“